Izrael - Sveta zemlja

više destinacija, Izrael

već od 890€

Opis destinacije

Izrael je prostor gde se prepliću svetovi, religije, prošlost i budućnost, regija snažnih i dramatičnih prirodnih i etnografskih kontrasta, tradicionalnog i modernog, područje na kojem su se od iskona dešavala burna istorijska i duhovna previranja u večitoj težnji ljudi da različitosti i međusobno nerazumevanje pomire ili pobede. Izrael, turistički program obuhvata sveta mesta tri velike religije: judeizma – Zid plača, hrišdanstva – crkvu Blagovesti u Nazaretu, crkvu nad pedinom Hristovog rođenja u Vitlejemu, crkvu Vaskrsenja sa Golgotom i Hristovim grobom u Jerusalimu, zatim svetilišta na Maslinskoj i Sionskoj gori, Hristov stradalni put i Goru blaženstava, crkvu Umnožavanja hlebova i ribe i Kapernaum na Galilejskom jezeru, a Kupola na steni i džamija Aksa na Hramovnom bregu podsećaju nas da je Jerusalim treće sveto mesto islama. Na ovom putovanju videćemo i modernu metropolu zemlje Tel Aviv, kao i Kanu, Masadu i druga važna mesta koja čine prošlost i garantuju budućnost „Svetoj zemlji“. Ne smemo zaboraviti jedinstven doživljaj putovanja kroz Judejsku pustinju i veoma retko fizičko iskustvo na planeti – plutanje u Mrtvom moru. Putovanje u Izrael greje srce i uzdiže um u iskrenoj nadi da će upravo ovde, u duhovnoj metropoli sveta, doći do konačnog pomirenja i sveopšteg spokojstva ljudskog roda.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
IZRAEL – SRETENJE U SVETOJ ZEMLJI
8 dana – polazak u nedelju 13. februara 2022, povratak u nedelju 20. februara 2022.
Tel Aviv– Jerusalim– Vitlejem – Manastiri Judeje – reka Jordan – Jerihon– Mrtvo more – Galileja

8 dana - polazak u nedelju 13. februara 2022, povratak u nedelju 20. februara 2022..

Cena paket aranžmana - 990€ - promo - 890 €
Cena aranžmana bez avioprevoza - 790€ - promo 680€

Aranžman obuhvata:
- transfer sa kućne adrese iz Beograda, Novog Sada, Niša do aerodroma (Sofija, Budimpešta, Solun),
- povratnu aviokartu sa ručnim prtljagom (dimenzija 40x25x20cm ), i kabinskim prtljagom (dimenzija 55x40x20 cm)
- smeštaj 7 noćenja u hotelima sa 3 i 4**** u Jerusalimu (3 noćenja),Vitlejemu(4 noćenja ), u 1/2, 1/2+1 sobama,
- ishrana na bazi polupansiona (doručak i večera), švedski sto, u predviđenim smeštajnim objektima;
- usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,
- gramatu Jerusalimske patrijaršije,
- usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,
- troškove ulaznica po programu putovanja,
- prevoz  autobusom ili miniuatobusom turističke klase, zavisno od broja putnika, po programu putovanja, 

Aranžman ne obuhvata: 
- individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
- troškove obaveznog testranja PCR/ili antigenskog testa u zemlji, pre polaska,
- troškove testa PCR u Izraelu u iznosu od 35€,
- doplate za zamenu kabinskog za bagažni prtljag 20kg (oko 55€), po cenovniku aviokopanija (cena može biti promenjljiva),
- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za koronavirus, važeće na celoj teritoriji Izraela,
- fakultativna vožnja brodom i ručak u restoranu na Galilejskom jezeru (oko 35$),
- obavezne napojnice (praksa u ovom delu sveta), za vozače, nosače kofera, hotelsko osoblje.
Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru Vitlejema, Jerusalima, Jerihona,
Planirani hoteli za smeštaj grupe su Holy Land u Jerusalimu, Jericho resort u Jerihonu i Bethlehem hotel u Vitlejemu.
Smeštaj je u 1/2 sobama ili 1/2 sa pomoćnim/dodatnim krevetom, doručak i večera na bazi švedskog stola,
Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera.  Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih     
objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj)
DAN 1. nedelja/BEOGRAD - TEL AVIV- VITLEJEM
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla, let za Tel Aviv sa presedanjem  ili raniji transfer do obližnjeg aerodroma (Budimpešta, Sofija, Solun). Let za Tel Aviv. Po sletanju, transfer do Vitlejema. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 2. ponedeljak,/JERUSALIM – VITLEJEM
Doručak. Program započinje po dobijanju potvrde o negativnom testu sa aerodroma. Odlazak grupe u obližnji pravoslavni manastir, podignut u Pastirskom polju gde anđeli najaviše rođenje Bogomladenca. Obilazak manastira Judejske pustine- Sv.Teodosija i Sv.Save Osvećenog, gde je Sveti Sava dobio i doneo patericu, kao i ikonu Bogorodice Trojeručice. Odlazak u Hram Roždestva Hristovog, obilazak hrama i vitlejemske pećine. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 3.  utorak/ JERUSALIM
Doručak (ili paket doručak). Odlazak grupe na prazničnu liturgiju u Hram Vaskrsenja u Jerusalim. Odlazak autobusom  do obližnjeg manastira Časnog Krsta, podignutom na mestu gde je raslo Trojedino drvo od koga je napravljen Časni Krst. Potom odlazak autobusom na Maslinsku Goru i obilazak mesta Vaznesenja Gospodnjeg, pećine Oče Naš, gde se nalazi i predivan vidikovac sa pogledom na Jerusalim.  Spuštanje do podnožja Maslinske gore i obilazak Getsimanije, Geenske doline sa starozavetnim grobljem, Getsimanijski vrt, mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija'', mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice..... Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
 
DAN 4. sreda/ NAZARET - KANA - GALILEJSKO JEZERO - JERIHON
Doručak. Polazak autobusom u ranim jutarnjim satima i odlazak na sever u Galileju. Dolazak u Nazaret, i obilazak Hrama Blagovesti. Nakon obilaska odlazak u obližnju Kanu Galilejsku, gde je Gospod na Venčanju potonjeg apostola Simona, pretvorio vodu u vino. Sledi odlazak do Galilejskog jezera,  moguća plovidba jezerom gde se podsećamo Reči Hristovih. Pauza za ručak (preporučujemo ribu Sv.ap.Petra), fakultativno. Obilazak nekadašnjeg grada Gospodnjeg Kapernauma. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.. Večera. Noćenje.
 
DAN 5. četvrtak/ REKA JORDAN - GORA KUŠANJA - MAN. SV.GERASIMA - MRTVO MORE - JERIHON
Doručak. Napuštanje hotela, odlazak do mesta krštenja Gospodnjeg na reci Jordan, na kome se vernici pogružavaju, na samom mestu Krštenja i Bogojavljenja. Kraća vožnja do Gore Kušanja gde se danas nalazi  man. Sv. četrdesetice, gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za 15tak minuta pešačenja, ili vožnja žičarom uz doplatu). Povratak i pauza kod ostataka najstarijeg grada na svetu, ruševina Jerihona, sagrađenog  9.000 godina pre Hrista, grada koji jevreji prvo osvajaju dolaskom u „Obećanu zemlju“ iz Egipta. Sledi obilazak manastira Sv.proroka Jeliseja i apostola Zakheja. Odlazak na jednu od obližnjih plaža na Mrtvom Moru. Pauza za osveženje i odmor na plaži. U povratku ka hotelu usputna pauza za još jedno duhovno i telesno osveženje u manastriru Sv. Gersaima Jordanskog, koji se nalazi u pravoj pustinjskoj oazi flore i faune. Odlazak u Jerusalim. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.
 
DAN 6. petak/ JERUSALIM
Doručak. Nastavak današnjeg obilaska ide Ulicom Bola znanom kao Via Dolorosa, od manastira Protarion (na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu), do Hrama Vaskrsenja (Grob Gospodnji, Ploča Miropomazanja, Golgota).......Slobodno vreme u Jerusalimu, ili odlazak do novog dela Jerusalima sa vodičem. Individualni povratak u hotel. Večera.  Noćenje.
 
DAN 7. subota/JERUSALIM
Doručak. Nastavak obilaska Jerusalima: Sion, Brdo Hrama, jevrejske četvrti....Obilazak Jerusalima pešaka, sa vodičem, koji se završava u  Hramu Vaskrsenja.....Slobodno vreme u Jerusalimu za individualne obilaske, razgledanja, obilaske muzeja, svetinja grada.... Individualni povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 8. nedelja/JERUSALIM - EIN KAREM - LOD - JAFA - TEL AVIV - EIN KAREM
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno prepodne u Svetom gradu. U 13h polazak  za Tel Aviv. Poklonjenje svetinjama Sv.vmč.Georgija u Lodu, jevanđeljske Lide Palestinske. Potom obilazak crkve Sv.Petra i Groba Prepodobne Tavite u Jafi. Obilazak drevne Jafe, nekada najznačajnije luke Mediterana, na koju se nadovezuje moderan Tel Aviv. Panoramsko razgledanje Tel Aviva uz predah za odmor, ručak, na nekoj od čuvenih plaža Tel Aviva. Transfer grupe do aerodroma u Tel Avivu. Let za Srbiju sa presedanjem ili direktan let do obližnjeg aerodroma (Budimpešta, Sofija, Solun) potom transfer do Novog sada, Beograda i Niša. Kraj programa.

Sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

Aranžman se može platiti u celosti , gotovinski, platnim/kreditnim karticama.

Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje 25%  na ime rezervacije, a ostatak (75% ) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska. 
Moguće aranžman platiti na rate rezervacijom 25%, do 14 dana pre polaska još 35%, a preostali iznos aranžmana u iznosu 40% može se platiti na 4 rate deponovanjem čekova

HTN

Organizator putovanja je turistička agencija Halo Travel, broj licence OTP 494/2020 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Halo Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama