Kolumbija

14 dana, Kolumbija

već od 1399€

Opis destinacije

Kolumbija, zemlja boje, pesme i plesa, koja je ime dobila po čuvenom Kristoferu Kolumbu raznovrstan je mozaik prirode, kulture i stanovništva. Zahvaljujući svom položaju u centralnom delu američkog kontinenta Kolumbija je zemlja prirodne raznolikosti i jedinstvene kulturne baštine; moderni gradovi sa soliterima i noćnim klubovima, predivne karipske plaže, džungle i amazonski safari, tropski pašnjaci, kolonijalni gradovi, arheološki ostaci, kamene kolonijalne zajednice, plantaže kafe, etnička šarenolikost usled viševekovnog mešanja domorodačkog stanovništva sa potomcima afričkih robova, Evropljanima i doseljenicima sa Bliskog Istoka. Ovde na ekvatoru, sa suncem uvek iznad glave, i plodnom zemljom ispod nogu pružaju se vidici koji, u kojem god pravcu da se okrenete, ostavljaju bez daha. Po prirodnim sadržajima, Kolumbija je jedna od najbogatijih zemalja na svetu. Za pozadinu pejzaža zadužen je planinski lanac Anda, dok srce Kolumbije čine prašume Amazona, koje pokrivaju 35% površine ove zemlje. U Kolumbiji se nalazi veoma bogata flora i fauna, koja je tipična za ekvatorijalnu oblast, a ujedno je poznata i po biodiverzitetu ptica, od kojih je nacionalna ptica andski kondor. Autohtono stanovništvo živi u mnogim oblastima Kolumbije i teži očuvanju svojih tradicija. To se može videti kroz varijacije u gastronomiji i tradicionalnoj muzici kroz održavanje raznih kulturnih dogadjaja i svetkovina. U vrelini karipske obale život je sporiji i opušteniji, a kultura ležernija.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaj
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
30.09 – 13.10.2022. – još 6 slobodnih mesta
06.10 – 19.10.2022 – još 9 slobodnih mesta
13.11 – 26.11.2022 – još 12 slobodnih mesta

HOTEL 3*
Za prijave i uplate u celosti
Cena - 1799€ Specijalna cena - 1499€ – Hot!
Za avans od min. 500€ cena je 1549€
Za avans od 100€ cena je 1599€

HOTEL 4*
Za prijave i uplate u celosti
Cena - 1899€ Specijalna cena - 1599€ – Hot!
Za avans od min. 500€ cena je 1649€
Za avans od 100€ cena je 1699€

Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Bogota – Beograd sa presedanjem u Amsterdamu – ekonomska klasa) sa uključenim prtljagom i svim taksama
-Avio prevoz redovna linija (Bogota – Medeljin, Medeljin – Kartagena, Kartagena – Bogota – ekonomska klasa) sa uključenim prtljagom i svim taksama
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi)
-Smeštaj u Bogoti u odabranom hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Kartageni odabranom hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Medeljinu odabranom hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Kolumbiju (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upi
-Individualne troškove
-Hranu
-Fakultativne izlete i obilaske
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Osiguranje od otkaza putovanja
-Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji 

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI
Bogota - razgledanje grada - 40€
Bogota, glavni grad Kolumbije, ranije poznat pod imenom Bakata i do skoro grad veoma ozloglašene reputacije, danas otvara svoja vrata posetiocima širom sveta. Ovo je jedan od najživljih i najharizmatičnijih gradova Južne Amerike. Prilikom razgledanja grada posetićemo čuveno brdo nad Bogotom koje se nalazi na 3152m nadmorske visine, do kojeg ćemo doći električnim vozom. Nakon toga sledi obilazak istorijske četvrti, koju krase brojne kolonijalne i tradicionalne kuće i zgrade šarenih boja, prepune savremenog street arta, kao i centar uprave čitave Kolumbije – La Candelariu. Upoznaćemo se sa heroinom rata za nezavisnost – La Polom, posetiti Trg Chorro de Quevedo, za koji se veruje da je mesto osnivanja Bogote 1538. godine, koji i danas odiše boemskim duhom i jedno je od omiljenih mesta za okupljanje studenata. Potom odlazimo do glavnog gradskog trga Simon Bolivar, na kome se nalazi spomenik ocu nacije, kao i zgrade Palate pravde, Kongresa Kolumbije, Gradske skupštine i Katedralne crkve. Nedaleko se nalazi i Predsednička palata.

Izlet uključuje: prevoz, vodiča, povratnu žičaru do Monserata.

Zapakira i Guatavita - 80€
Danas se upoznajemo sa arhitektonskim čudom kolumbijske arhitekture koje se nalazi  180 m ispod zemlje u starom rudniku soli koji je u upotrebi bio još od V veka p.n.e. Pre oko 100 godina je isklesano prvo svetilište u kome su rudari mogli da se mole, ali ćemo mi danas videti impozantnu katedralu iz 1992, sa tri oltara u koju može da stane do 8000 ljudi, te vernici širom Kolumbije dolaze ovde u hodočašće, posebno tokom Strasne Sedmice. Takođe, odlazimo na rub prelepe lagune – jezera Guatavita da saznamo ko je bio El Dorado, gde je taj grad od zlata i kako je to dovelo do toga da veliki broj ljudi strada, jedan se ubije a drugi završi pod sekirom egzekutora.

Izlet uključuje: vodiča, prevoz, ulaznice, doručak i ručak.

Kartahena i Getsemani - 30€
Kada je reč o Kartaheni de Indias, nećete biti sigurni da li ste se našli u Španiji, na Mediteranu, ili možda u Africi, međutim, nešto će vam ipak nagovestiti da je u pitanju Latinska Amerika. Zajedno ćemo otkriti šta! Upoznajući se sa gradom koji se nalazi na listi kulturne baštine UNESCO-a, saznaćemo kako je ovo mesto poslužilo kao početna tačka surove španske kolonizacije Južne Amerike. Tamo ćemo sresti i upoznati prelepe prodavačice voća afričkog porekla – Palanqueras i čuti priče o prvom „slobodnom“ gradu Novog Sveta. Prelepe ulice, kolonijalne kuće raznih boja, visoke crkve, maleni trgovi, pozorišta, galerije i univerziteti mame nas da se zavučemo u svaki mogući ćošak ovoga grada, da slikamo čak i kvake ulaznih vrata koja, naravno, iza sebe kriju svoju jedinstvenu kartahensku priču.

U drugom delu izleta čućemo ponešto i o potpisivanju primirja sa ozloglašenim FARC-om, da bismo naposletku došli i do neverovatnog dela grada u kojem je svako oduvek bio dobrodošao, nezavisno od toga koliko ima novca i odakle dolazi, što se i dan danas oseća. Plaza Trinidad je poput koncentracije čitavog Getsemanija u malom – crkva, pločnici za sedenje, ulični zabavljači, lokalci, turisti, pivo, policija, beskućnici, ulične tezge. Grafiti su jedan od jezika na kojem Getsamani priča svoju prošlost i sadašnjost, na kojem deli svoje emocije, želje i snove sa svima onima koji požele da se upoznaju sa njim. Upoznaćemo i Maria Mulatu, Las Tres Guerreras i čuti mnoge druge priče koje će nam približiti ovo neverovatno i jedinstveno mesto.

Izlet uključuje: vodiča.

Medeljin - razgledanje grada - 35€
Medeljin je dugi niz godina bio poznat kao jedan od najopasnijih gradova na planeti jer je, između ostalog, bio i sedište jednog od najvećih narko kartela. Danas je, međutim, ovaj grad okrenuo novi list. Jedini je grad u Kolumbiji koji ima metro, i jedan od retkih u kome karta za gradski prevoz uključuje i korišćenje žičara. Prošetaćemo se El Centrom – centralnim distriktom grada gde se nalazi prelepa Plaza Botero, koja nosi ime po jednom od najčuvenijih umetnika ove zemlje. Imaćemo prilike da vidimo izuzetno zanimljive i jedinstvene skulpture Fernanda Botera. Posetićemo nekoliko prelepih medeljinskih parkova i katedrala, probati neobično voće karakteristično za ovaj region i piti čuvenu kolumbijsku kafu – tinto.

Izlet uključuje: vodiča i prevoz.

Guatape i El Penol - 60€
Obuvamo udobne patike i krećemo u osvajanje veličanstvene granitne stene – La Piedra de el Penol. Penjemo se 649 stepenika, odakle se pruža neverovatan pogled na prelepo jezero Guatape i elektranu. Nakon spuštanja sa stene odlazimo u obilazak gradića Guatape, koji se nalazi na obali istoimenog jezera. Guatape je jedan od tipičnih antiokijskih puebla. Karakteriše ga stara arhitektura, paleta prelepih boja i mnoštvo fasadnih ukrasa, tzv. zocalos. Neizbežna je kupovina suvenira u najšarenijoj ulici u gradu – Plazzoleti de los Zocalos, kao i degustacija specijaliteta ovog kraja – sladoleda na štapiću sa egzotičnim ukusima kao što su kokos, marakuja, sir-karamela itd. U popodnevnim časovima vraćamo se za Medeljin.

Izlet uključuje: prevoz, vodiča, ulaznice.

La Comuna 13 - 30€
Da li ste ikada razmišljali kako je to živeti u gradu, a istovremeno biti odsečen od ostatka sveta usled nedostatka putne i saobraćajne infrastrukture? Pomešajte to sa građanskim ratom i radom narko kartela i dobićete distrikt San Huan i opštinu 13. Ovaj deo grada danas je pre svega putno povezan sa ostatkom Medeljina – postoji žičara koja omogućava da i stanovnici najviših delova grada stignu u školu, na posao itd. Današnji tinejdžeri dobro se sećaju najtežih vremena koja su obojila njihovo detinjstvo. Toj generaciji ulična umetnost poslužila je kao pomoć u velikoj tranziciji kroz koju je ovaj deo grada prošao. Svaki zid bio je moguće platno da se ispriča neka autentična priča, ali i da se oplemeni okruženje i donese optimizam, mir i prijateljstvo među stanovnicima, decom i posetiocima. Neki od najpoznatijih svetskih grafita nalaze se upravo ovde, a neki od internacionalno priznatih umetnika iz celog sveta dolaze baš ovde da stvaraju. Od najdubljeg dna, straha i užasa, preko umetnosti, pa do svetla na kraju tunela, La Comuna 13, njeni stanovnici i njihove priče nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i vraćaju nadu u bolje sutra!

Izlet uključuje: vodiča, karte za javni prevoz.

Ostrvo San Andres - 300€
Dvodnevna poseta ostrva San Andres. Bliži Nikaragvi nego Kolumbiji. Ovaj arhipelag ostrva se nalazi na UNESCO listi Rezervata Biosfere. Malo ostrvo San Andres svoju veličinu nadoknađuje svojim lepim i netaknutim izgledom. Ostrvo zvanično pripada Kolumbiji, ali njegove nekadašnje veze ga povezuju sa Engleskom, i upravo to ovo ostrvo čini multikulturalnim i dvojezičnim. Obilazimo ostrvo i odmaramo na prelepim plažama po kojima je San Andres poznat.

Izlet uključuje: povratni avio prevoz, 2 noćenja u hotelu 3*, transfere, vodiča

Ibis Bogota Museo 3* ili sl. – nalazi se na 2km od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. U okviru hotela nalazi se restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

GHL Hotel Tequendama 4* ili sl. – Nalazi se na 500 metara od centra grada. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. U okviru hotela nalazi se restoran, bar i spa centar. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi sef, tv uređaj, frižider. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

La Campana Hotel Boutique 3* ili sl. – nalazi se u delu grada El Poblado. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Hotel poseduje restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Four Points by Sheraton 4* ili sl. – Nalazi se u delu grada El Poblado. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi sef, tv i klima uređaj. U okviru hotela nalazi se restoran, spa centar i bazen. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Casa India Catalina 3* ili sl. – nalazi se u starom delu grada. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. U okolini smeštaja nalazi se dosta restorana i kafića. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Hotel Santa Catalina 4* ili sl. – Nalazi se na 500 metara od centra grada. U okviru hotela nalazi se restoran, bar, bazen. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom i u svakoj sobi se nalazi sef, klima uređaj i frižider. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).
1.dan: Beograd – Amsterdam – Bogota
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Amsterdam u 06:00h, broj leta KL1898. Sletanje u Amsterdam u 08:30h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 1h i 5 minuta. Nastavak leta za Bogotu u 09:35h, broj leta KL749. Sletanje u Bogotu u 14:30h po lokalnom vremenu. Nakon graničnih formalnosti transfer do smeštaja i ulazak u sobe. U dogovoru sa vodičem prošetaćemo gradom i isprobaćemo lokalne specijalitete. Slobodno vreme. Noćenje.

2.dan: Bogota
Nakon doručka krećemo na fakultativno upoznavanje sa prestonicom i njenim istorijskim centrom. Uživamo u kolonijalnoj arhitekturi uz upoznavanje sa turbulentnom istorijom i kulturom Kolumbije: Plaza Bolivar, zgrada Predsedništva, Gradska kuća, Palata pravde, zgrada Kongresa. Za kraj dana, u dogovoru sa vodičem, možemo se popeti na Monserat, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 3152 m, sa koga se cela Bogota vidi kao na dlanu! Slobodno vreme. Noćenje. 

3.dan: Bogota – Zipakira i Guatavita 
Slobodan dan u Bogoti ili vam predlažemo fakultativni izlet do Zipakire i Guatavite. Danas se upoznajemo sa arhitektonskim čudom kolumbijske arhitekture koje se nalazi 180 m ispod zemlje u starom rudniku soli koji je u upotrebi bio još od 5. veka p.n.e. Pre oko 100 godina isklesano je prvo svetilište u kojem su rudari mogli da se mole, ali ćemo mi danas videti impozantnu katedralu iz 1992. godine, u koju može da stane do 8000 ljudi, zbog čega vernici širom Kolumbije dolaze upravo ovde na hodočašće, posebno tokom Strasne sedmice. Takodje, odlazimo na rub prelepe lagune – jezera Guatavita, gde ćemo saznati ko je bio El Dorado, gde je čuveni grad od zlata i šta je to dovelo do toga da veliki broj ljudi strada, da se jedan ubije, a drugi završi pod sekirom egzekutora. Povratak u Bogotu. Slobodno vreme. Noćenje. 

4.dan: Bogota – Medeljin
Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Medeljin. Dolazak u Medeljin i transfer do smeštaja. Veče provodimo uz ritmove antiokijske salse i uživamo u lokalnom specijalitetu Bandeha Paisa. Noćenje.

5.dan: Medeljin
Slobodno vreme ili dan predvidjen za fakultativno upoznavanje “grada večnog proleća”. Ovaj nadimak grad je dobio zbog toga što je temperatura tokom cele godine oko 23 stepena, zbog čega je stalno bogat zelenilom i cvećem. Takodje, Medeljin je poznat i kao jedan od najinovativnijih gradova na svetu i prvi je grad koji je uveo gondole kao sredstvo javnog prevoza. Videćemo trg Fernanda Botera, koji je ovde i rodjen, Palatu kulture, crkvu Verakruz, Nacionalnu palatu itd. Slobodno vreme. Noćenje. 

6.dan: Medeljin – Guatape
Slobodan dan u Medeljinu ili fakultativni odlazak od Guatapea (Piedra del Penol) – ogromne granitne stene nadomak istoimenog grada u oblasti Antiokia. Možete se popeti 740 stepenika do vrha koji se nalazi na 2135 m nadmorske visine, i sa kojeg se pruža nestvaran pogled na okolne gradove, jezero Penol i minijaturna ostrva koja se u njemu nalaze. U povratku do Medeljina pravimo pauzu u kolonijalnom gradu Guatape. Šetnja Guatapeom vratiće nas u doba kolonijalizma i očarati njegovom karakterističnom arhitekturom. Nakon toga nastavak putovanja do Medeljina. Dolazak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje. 

7.dan: Medeljin – La comuna 13
Slobodan dan ili fakultativni odlazak do dela grada La Comuna 13. Ovo je jedno od najozloglašenijih naselja ozloglašenog Medeljina koji je jedan od najboljih primera transformacije kroz koju grad prolazi. Čućemo priče o tome kako je ovo naselje nastalo, kako se širilo, ko se tu sve sukobljavao, kako policija nije smela da ulazi ovde i kako se država ultimativno vrlo krvavo borila da napravi red. Kraj je danas bezbedniji nego ikad. Videćemo puno ulične umetnosti, kroz koju su njeni žitelji pokušavali da osmisle svoja dosta tragična iskustva. Probaćemo i lokalni sladoled koji lokalci ovde jako vole, imaćemo priliku da vidimo nastup brejkdensera, muzej 3d umetnosti, vidikovce na komunu, pećemo se eskalatorima koji su jedan od važnih elemenata u progresu ovog kraja, i kako se ova promena sa jednog dela komune sve više širi i na druge okolne zajednice. U povratku sa izleta vozićemo se gondolama koje su ovde vid javnog prevoza. Slobodno vreme. Noćenje.

8.dan: Medeljin – Kartahena
Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Kartahenu. Dolazak u Kartahenu i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Nakon kraćeg odmora upoznajemo se sa lokalnim običajima i kulturom i isprobavamo karipske specijalitete u lokalnim restoranima. Utapamo se u vrelu atmosferu karipske obale Kolumbije. Slobodno veče. Noćenje.

9.dan: Kartahena
Slobodan dan za opuštanje ili vam predlažemo fakultativno upoznavanje ovog magičnog grada osnovanog još u 16. veku, čije se zidine i stari grad nalaze se na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine. Kartehena je u kolonijalno doba predstavljala važnu trgovačku luku i bila jedan od centara španske imperije. Šetamo uskim ulicama, fotografišemo šarene fasade, družimo se sa lokalcima i uživamo u tropskom voću i morskim plodovima. Slobodno vreme za istraživanje Kartahene. Noćenje. 

10.dan: Kartahena – San Andres
Slobodni dani u Kartaheni ili dvodnevni fakultativni izlet do ostrva San Andres. Odjavljujemo se iz hotela i slobodno vreme do polaska na aerodrom. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za San Andres. Dolazak na ostrvo i transfer do smeštaja. Bliži Nikaragvi nego Kolumbiji. Ovaj arhipelag ostrva se nalazi na UNESCO listi Rezervata Biosfere. Noćenje.

11.dan: San Andres
Malo ostrvo San Andres svoju veličinu nadoknađuje svojim lepim i netaknutim izgledom. Ostrvo zvanično pripada Kolumbiji, ali njegove nekadašnje veze ga povezuju sa Engleskom, i upravo to ovo ostrvo čini multikulturalnim i dvojezičnim. Obilazimo ostrvo i odmaramo na prelepim plažama po kojima je San Andres poznat. Noćenje.

12.dan: Kartahena (San Andres) – Bogota
Odjavljivanje iz smeštaja, transfer do aerodroma i let za Bogotu. Nakon smeštaja u hotel, slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživanje u ritmu četvrtog najvišeg grada na svetu. Noćenje. 

13.dan: Bogota – Amsterdam
Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodan dan u Bogoti ili vam predlažemo da posetite neke od mnogobrojnih interesantnih muzeja ovoga grada, poput muzeja čuvenog kolumbijskog umetika Fernanda Botera ili Muzeja zlata i sl. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Amsterdam u 16:05h, broj leta KL749.

14.dan: Amsterdam – Beograd
Sletanje u Amsterdam u 10:30h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 10h i 5 minuta. Nastavak leta za Beograd u 20:35h, broj leta KL1899. Sletanje u Beograd u 22:55h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje. 
Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
- Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
- Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
- Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize (za destinacije gde je potrebna) uplaćuje se iznos za vizu.
- Gotovinski
– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA
– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

MT

Organizator putovanja je turistička agencija Manga Trip, broj licence OTP 615/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Manga Trip.

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama