Ohrid

, Makedonija

već od 65€

Opis destinacije

Ohrid je grad-spomenik grandioznih arheoloških otkrića, ranohrišćanskih bazilika i mnogobrojnih pravoslavnih crkava (prema legendi više od 360 crkava), zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Od mnogobrojnih kulturno istorijskih spomenika izdvajaju se: crkva Svete Sofije iz XI veka koja je najznačajniji srednjevekovni spomenik u Makedoniji, crkva Svetog Klimenta iz XIII veka u kojoj počivaju mošti Svetog Klimenta i manastir Sveti Naum iz X veka. Ohrid je nadaleko poznat i po svojoj gradskoj arhitekturi iz XIX.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Apartman

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Ohrid
1 noćenje sa doručkom -privatne vile / autobus
16.06. - 18.06. 2023.god. ( petak – nedelja )
Cena 65 eura

Uključeno :
- prevoz autobusima turističke klase sa pratećom opremom,
- jedno noćenja sa doručkom - privatne vile, u sobama  1/2 i 1/3 ( usluga ND ) u Ohridu,
- usluge lokalnog vodiča sa licencom za obilazak Ohrida,
- troškove organizacije putovanja,
- agencijska pratnja.

Nije uključeno :
- međunarodno zdravstveno osiguranje-350 din.
- boravišnu taksu – na licu mesta
- ulaznice za obilazak Samuilove tvrđave -1€
- izlet do Svetog Nauma i Biljaninih izvora sa ulaznicama -15.€ po osobi
- fakultativni izlet do Vevcana i Struge 15€
- individualni troškovi koji nisu predviđeni programom.

NAPOMENA: ZA ULAZAK U SEVERNU MAKEDONIJU POTREBNA JE LIČNA KARTA ili PASOŠ

FAKULTATIVNI IZLETI: Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika, minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.
Napomena: U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi
odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen

1. DAN PETAK 16.06.2023. -- KRAGUJEVAC
Sastanak grupe u 22.30h , polazak u 23 h. Noćna vožnja kroz Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora . Obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Ulazak u Severnu Makedoniju put nastavljamo preko Skoplja ka Ohridu . .

2. DAN SUBOTA 17.06.2023. OHRID
Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Panoramski obilazak starog i istorijskog dela grada u pratnji lokalnog licenciranog vodiča. Smeštaj u sobe. Nakon kraćeg odmora polazimo u obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča (spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, manufaktura papira, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10.veka, odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte, Rimski teatar, crkva Sv.Jovan Kaneo iz 13.veka …Smeštaj u hotel .Popodne fakultativno polazak na izlet za Sveti Naum sa obilaskom manastirskog kompleksa.Manastir je lociran na najlepšem delu Ohridskog jezera, U povratku obilazak Biljaninih izvora.Povratak u Ohrid. Slobodno vreme za individualno razgledanje.. Uveče fakultativno odlazak na svečanu večeru sa muzikom .Noćenje.

3. DAN NEDELJA 18.06.2023. OHRID SVETI NAUM i BILJANINI IZVORI (fakultativno)
Doručak . Slobodan dan u Ohridu ili odlazak na fakultativni izlet za Strugu i Vevčane. Polazak za Strugu i obilazak ovog poznatog turističkog i kulturno – istorijskog grada. Nastavak putovanja do Vevčana, prelepog mesta sa drevnom arhitekturom i čuvenim izvorima. Povratak u Ohrid. Polazak za Srbiju u kasnim popodnevnim / večernjim časovima .Dolazak u Kragujevac u jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima.

- Prilikom rezervacije minimum 30%, a ostatak aranžmana 15 dana pre putovanja
- U dinarskoj protivvrednosti na dan plaćanja po srednjem kursu NBS
* Administrativnom zabranom ili čekovima na 2 rate .

MAL

Organizator putovanja je turistička agencija Malutas Travel, broj licence OTP 18/2022 OD 01.10.2022. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Malutas Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama