Ohrid - Sveti Naum - Skoplje

Ohrid, Makedonija

već od 69€

Opis destinacije

Ohrid je grad-spomenik grandioznih arheoloških otkrića, ranohrišćanskih bazilika i mnogobrojnih pravoslavnih crkava (prema legendi više od 360 crkava), zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Od mnogobrojnih kulturno istorijskih spomenika izdvajaju se: crkva Svete Sofije iz XI veka koja je najznačajniji srednjevekovni spomenik u Makedoniji, crkva Svetog Klimenta iz XIII veka u kojoj počivaju mošti Svetog Klimenta i manastir Sveti Naum iz X veka. Ohrid je nadaleko poznat i po svojoj gradskoj arhitekturi iz XIX.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
OHRID – SVETI NAUM – SKOPLJE
4 dana autobusom
TERMIN: 26/28.08.2022.
            
CENA ARANZMANA: 89 EUR – hotel 4*

69 EUR – pansion 

ARANŽMAN OBUHVATA: 
- 2 nocenja sa doruckom u izabranom smestaju, na Ohridskom jezeru, smestaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama 
- Prevoz na navedenoj relaciji autobusom visoke turisticke klase (klima, audio i video oprema )
- Obilazak lokaliteta po programu 
- Troskove organizacije i vodjstva puta
- Predstavnika agencije za vreme trajanja putovanja

ARANZMAN NE OBUHVATA:
- međunarodno zdravstveno osiguranje: 520.00
- izlet za Biljanine izvore i manastir Sv Naum – autobusom ( 10 EUR )
- večera sa muzikom u nacionalnom restoranu

Aranzman pravljen na bazi minimum  40 plativih u autobusu

1.dan 25.08.2022. KRAGUJEVAC - OHRID  Polazak iz Kragujevca u 23h. Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju prema Ohridu.

2.dan 26.08.2022. SVETI NAUM – OHRID  Dolazak u prepodnevnim časovima. Izlet do  Biljaninih izvora i manastira Sveti Naum iz X veka,  koji se nalazi u najslikovitijem delu Ohridskog jezera.U popodnevnim casovima povratak u Ohrid.Panoramsko razgledanje grada: Arheološki muzej, crkva Sv. Sofija iz XI veka, crkva Sv. Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment) - izgrađena 1295.god. na vrhu starog grada, Rimski teatar, crkva Sv. Jovana Bogoslova Kanea - jedna od najstarijih crkava u Ohridu. Nakon obilaska slobodno vreme za individualnu šetnju starom čaršijom i razgledanje ohridskih dućana poznatih po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan 27.08.2022.  OHRID - Dorucak. Slobodno vreme za kupanje i individualne aktivnosti. Fakultativno večera sa muzikom u nacionalnom restoranu. Nocenje.

4. dan. 28.08.2022. OHRID – SKOPLJE Dorucak. Polazak prema Skoplju. Po dolasku slobodno vreme u centru grada.  U poslepodnevnim časovima polazak za Kragujevac. Vožnja kroz Makedoniju i Srbiju.Dolazak u Kragujevac posle ponoći. 
- 30 % prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pred put. - 30% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesecnim ratama, zakljucno sa 20.12.2021. uz deponovanje cekova ili putem administrativne zabrane. Placanje se vrsi u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan uplate

MAL

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama