Rajačke pimnice i Zaječar

Rajačke pimnice, Srbija

već od 2500RSD

Opis destinacije

Rajačke pimnice nalaze se na bregu poznatom kao Belo brdo, dva kilometra od sela Rajac, udaljenog 24km od Negotina. Pimnice su jedinstveni arhitektonski kompleks vinskih podruma nastao od polovine 18. veka do tridesetih godina prošlog veka, kada ih je bilo ukupno 365. Gradjene su od tesanog kamena i od brvana. Ukopane su dva metra u zemlju kako bi temperatura vrlo malo varirala tokom godine. U tom jedinstvenom kamenom gradu oduvek je stanovalo vino. Generacija za generacijom Rajcana, gaji istu strast I\i ljubav prema vinu. Svaki domacin sela Rajac, pravi 'Božiji nektar' iz jednog od najsuncanijih predela u zemlji, cuva se i neguje u jedinstvenim kamenim pimnicama. Tajna ovog podneblja je vinova loza koja iz prirode uzima ono najbolje. Nadaleko poznato vino crna tamjanika je kažu i najtrazenije a kao takvo je opevano u pesmama ovog kraja. Tvrde da ga je pio i sam hajduk Veljko

Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
RAJACKE PIMNICE - ZAJECAR
TERMIN: 05.06.2022.

CENA ARANZMANA: 2500.00 u 2 mesecne rate 

ARANZMAN OBUHVATA
- prevoz na datoj relaciji modernim turistickim autobusom
- usluge predstavnika agencije - vodica
- organizacione troskove putovanja
- obilaske po programu

ARANZMAN NE OBUHVATA
- rucak u pimnici uz degustaciju 5 vrsta vina i 5 vrsta rakija + meso sa roštilja (vratna kremenadla, vešalica, domaća kobasica) sezonska salata, domaća pogača, kolač, kafa, kisela voda – 1000,00
- samo degustacija vina i rakije  - 200.00
- ostale ne pomenute usluge
Polazak iz Kragujevca u 07h.Putovanje preko Rekovca po ostatak grupe. Nastavak putovanja preko Paracina do Rtnja. Kraca pauza radi odmora u Etno centru “Rtanj Balasevic”. Nastavak putovanja do Rajckih pimnica. 
“Rajačke pimnice nalaze se na bregu poznatom kao Belo brdo, dva kilometra od sela Rajac, udaljenog 24km od Negotina. Pimnice su jedinstveni arhitektonski kompleks vinskih podruma nastao od polovine 18. veka do tridesetih godina prošlog veka, kada ih je bilo ukupno 365. Gradjene su od tesanog kamena i od brvana. Ukopane su dva metra u zemlju kako bi temperatura vrlo malo varirala tokom godine. 

U tom jedinstvenom kamenom gradu oduvek je stanovalo vino. Generacija za generacijom Rajcana, gaji istu strast I\i ljubav prema vinu. Svaki domacin sela Rajac, pravi 'Božiji nektar' iz jednog od najsuncanijih predela u zemlji, cuva se i neguje u jedinstvenim kamenim pimnicama. Tajna ovog podneblja je vinova loza koja iz prirode uzima ono najbolje. Nadaleko poznato vino crna tamjanika je kažu i najtrazenije a kao takvo je opevano u pesmama ovog kraja. Tvrde da ga je pio i sam hajduk Veljko.”

Obilazak vinskih podruma uz degustaciju vina i rucak. Tokom obilaska pimnice poseticemo i staro vlasko groblje i saznati zasto se na njima nalaze “svastike”. Slobodno vreme za setnju.
U popodnevnim casovima polazak za Zajecar. Slobodno vreme za setnju i obilazak gradskog jezgra. Putovanje do Kragujevca uz kracu usputnu pauzu radi odmora. Dolazak u Kragujevac oko 22h.
Plaćanje u 2 mesečne rate

MAL

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.