Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
SVE BOJE ISTRE
Opatija – Pula – Rovinj – Brioni – Rijeka
Termin putovanja : 20 – 24. 10. 2022.
(5 dana, 2 noći / autobusom)

CENA ARANŽMANA PO OSOBI:  149 EUR 

ARANŽMAN OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase na navedenojr elaciji (klima/grejanje, audio oprema), 
- smeštaj u hotelu Pula (3*) koji se nalazi pored obale mora, na bazi 2 polupansiona, (u cenu su uključeni sokovi, voda, vino i pivo iz šankomata), u dvokrevetnim sobama, 
- usluge licenciranog vodiča tokom celog putovanja, 
- obilazak Opatije, Pule  i Rijeke, 
- obilazak prodavnice extra devičanskog maslinovog ulja: prezentacija, degustacija, kupovina. 
- troškove organizacij eputovanja, 
- turističke takse u Puli. 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Polisu zdravstvenog putnog osiguranja
- Ostale ne pomenute troskove
- Doplata za jednokrevetnu – na upit
Fakultativne izlete: 
- Poseta Brionima koja uključuje vožnju brodom na relaciji Fažana – Veliki Brion – Fažana, vožnju turističkim vozićem po ostrvu a sve u pratnji lokalnog licenciranog turističkog vodiča– 40 € 
- Poseta Rovinju – 15 € 
- Ulaznicu za pulsku Arenu – 10 eur
Hotel Pula 3* se nalazi u Puli u neposrednoj blizini plaže i na samo 2 km od istorijskog centra grada. 
Više informacija o hotelu na www.hotel-pula.hr.
Tacan naziv hotel bice poznat 24h pre datuma putovanja.

1.DAN, 20. 10. 2022. NIŠ – ZAGREB - Polazak iz Niša oko 22h ( tacno vreme bice potvrdjeno 24h pre datuma putovanj kao i mesto polaska ) . Noćna vožnja kroz Srbiju i Hrvatsku uz usputna stajanja radi odmora i carinskih formalnosti.

2.DAN, 21. 10. 2022. ZAGREB – OPATIJA – PULA  - Dolazak u Zagreb u ranim jutarnjim satima. Pauza za kafu i doručak i kratak obilazak grada – Trg bana Jelačića, stara zagrebačka uspinjača, Srpska pravoslavna crkva Preobraženja Gospodnjeg, zagrebačka Špica. Nastavak puta ka Opatiji – gradu festivala i jedne od najlepših promenade na Jadranu. Šetnja čuvenom promenadom Lungomare i slobodno vreme za ispijanje vina u nekom od poznatnih kafea. Nakon obilaska Opatije krećemoka Puli i smeštamo se u istoimeni hotel. Večera. Noćenje. 

3.DAN, 22. 10. 2022. PULA – BALE – ROVINJ  - Doručak i odlazak u obilazak Pule – poseta čuvene pulske Arene (ulaz se dodatno plaća), glavnog gradskog trga. Zlatnih vrata, spomenik Mate Parlovu i mnogo priča o čuvenom filmskom festivalu koji je najstariji u ovom delu Evrope. Slobodno vreme za ručak. Popodne fakultivni odlazak do mesta Bale u istarskom zaleđu i poseta jednoj od uljara gde možete kupiti kvalitetno, domaće maslinovo ulje uz prethodnu prezentaciju kao i istarsku malvaziju – čuven obelo vino. Nastavak puta ka Rovinju – jednom od stecišta svetskog džet seta –odlazak do crkve Svete Eufemije sa visokim tornjem sa kojeg se pruža nestvaran pogled na grad i okolinu, Balbijevluk, Vijećnica,  ulica umetnika. Biće i slobodnog vremena za individuale aktivnosti i fotografisanje u, kako neki kažu, najotmenijem gradu Istre. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.DAN, 23. 10. 2022. BRIONI – RIJEKA  - Rani doručak. Posle doručka polazak autobusom na fakultativni izlet na Brione / polazak brodića u 9h. Brioni su jedna od najpoznatijih turističkih destinacija Hrvatske, grupa ostrva na kojoj je odlučivana i sudbina SFRJ ali i mesto zabave velikih umetnika – Tito je ovde ugostio Sofiju Loren, Ričarda Bartona ali i najveće zvezde jugoslovenskog filma. U mestu Fažana ukrcavamo se na brod i kećemo put ostrvaVeliki Brion. Obilazak Briona u pratnji licenciranog, lokalnog vodiča u trajanju od oko 3 sata. Ostrvo se obilazi turističkim vozićem sa posetom maslini iz IV veka, drvoredu iz 1905. godine, Brionskog mediteranskog vrta, safari   parka;   i kulturnih dragulja ostrva:   rimska rezidencijalna vila   u zalivu Verigeiz iz I veka,   prirodnjačka zbirka i fotoizložba “Tito  na Brijunima”,   crkvica Sv.  Germana iz  XV veka sa izložbom kopija fresaka i glagoljskih pisanih spomenika. Predah i prilika za osveženje i kupovinu brijunskih suvenira. Povratak za Fažanu brodićem u 13 sati. Polazak prema Rijeci koja je treći grad po veličini u Hrvatskoj i jedan od najkosmolitskijih gradova zemlje. Šetnja glavnom gradskom promenadom i slobodno vreme za ručak. Polazak za Srbiju sa usputnim pauzama i zadržavanjima radi graničnih formalnosti.

5.DAN, 24. 10. 2022. NIŠ - Dolazak u Niš na mesto polaska u ranim jutarnjim satima.
- 30% avans prilikom rezervacije, ostatak do 7 dana pre polaska i/ili čekovima građana i administrativnom zabranom bez uvećanja na jednake mesečne rate do 25.12.2022.

- plaćanje se vrši u dinarskoj protiv vrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

- Fakultative u autobusu

CLC

Organizator putovanja je turistička agencija Clock Travel, broj licence OTP 508/2020 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama